Expresskredit

Expresskredit är en långivare som specialiserar sig på smslån på mindre belopp. Något som är lite speciellt med Expresskredit är även att man godkänner låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar.

Som ny kund hos Expresskredit är du begränsad till att låna 1000 kr. När du framgångsrikt har betalat tillbaka ditt första lån kan du sedan ta ett lån på 2000 kr. Samma princip gäller sedan för ett lån på 3000 kr. Betalningstiden är 30 dagar, oavsett lånebeloppet.

Om företaget Expresskredit

Expresskredit Norden AB är ett dotterbolag till företaget SMS Pengar Norden AB. Båda företagen är registrerade hos Finansinspektionen.

Smslån hos Expresskredit

Om du vill ansöka om ett smslån hos Expresskredit har du två alternativ. För det första kan du skicka in din ansökan på nätet. Du börjar då med att skicka ett sms. Inom kort får du ett svar med en ansökningskod som du anger i ett formulär på webbplatsen. Här fyller du även i dina personuppgifter och önskat lånebelopp. Därefter meddelas du inom kort via sms om din ansökan har blivit beviljad eller inte.

För det andra kan du ansöka via sms. Du skickar då ett ansöknings-sms med önskat belopp, ditt personnummer och ditt bankkontonummer enligt ett bestämt format.

Villkor och avgifter

Expresskredit bygger sin kreditanalys främst på uppgifterna i en kreditupplysning. Om du har en betalningsanmärkning behöver det dock inte betyda att din ansökan automatiskt avslås. Förutom att ha en deklarerad inkomst behöver du vara minst 18 år fyllda, ha en svensk folkbokföringsadress samt ha ett mobilnummer som inte är hemligt och som står på dig personligen.

Avgifterna för Expresskredits smslån är fasta. För ett lån på 1000 kr betalar du 350 kr i avgift/ränta. Avgifterna för lån på 2000 kr respektive 3000 kr är 500 kr respektive 650 kr. De fasta kostnaderna ger en tydlighet, men samtidigt är den effektiva räntan mycket hög. Expresskredit kan vara ett alternativ om du behöver låna en mindre summa och är belastad med en betalningsanmärkning.

Topp 7 smslån av 26 enligt kungen

Hitta specifika smslån

Övrigt