Folkia

Folkia har varit ett av de mest populära företagen inom smslån sedan marknaden för denna typ av lån började växa för några år sedan. Idag är förmodligen Folkia störst inom smslån i Sverige. Folkia är ett bra val för dig som behöver pengar snabbt, både genom att man håller relativt låga priser i allmänhet och att första lånet upp till 5000 kr är gratis.

Om företaget Folkia

Folkia är i grunden ett norskt företag. I Sverige bedriver man utlåning till privatpersoner genom en filial. Folkia är registrerat hos både de norska och svenska tillsynsmyndigheterna.

Snabblån med Folkia

Folkia erbjuder två lån, nämligen Lilla Folklånet och Stora Folklånet. Lilla Folklånet är ett traditionellt smslån, med ett lånebelopp på mellan 1000–10 000 kr och en lånetid på mellan 30–90 dagar. Stora Folklånet liknar mer ett privatlån i och med att maximalt lånebelopp är 25 000 kr och att återbetalningstiden kan vara upp till tre år.

Att ansöka om Lilla Folklånet kunde inte vara enklare. I högerspalten på Folkias webbplats hittar du ett formulär som du ska fylla i. Du fyller i önskat lånebelopp och önskad återbetalningstid, kompletterar med några personuppgifter och skickar sedan in ansökan. När du sedan vill ta ytterligare ett smslån kan du enkelt ansöka via sms.

Avgifter och villkor hos Folkia

För det första lånet du tar som ny kund betalar du inga avgifter över huvud taget. Detta gäller för ett lån på upp till 5000 kr i 30 dagar. Som återkommande kund gäller sedan ordinarie prislista. Folkia erbjuder mycket låga avgifter, jämfört med genomsnittet på marknaden

Villkoren du måste uppfylla för att kunna ansöka om ett smslån hos Folkia är enligt det följande.

Du måste:

  • Vara myndig
  • Ha ett telefonnummer i eget namn
  • Vara folkbokförd i Sverige sedan två år tillbaka
  • Ha en deklarerad inkomst
  • Sakna betalningsanmärkningar.

Topp 7 smslån av 26 enligt kungen

Hitta specifika smslån

Övrigt