Mobillån

Mobillån, som är företaget bakom radiokampanjen ”Sms:a låna, sms:a låna”, var faktiskt först ut på marknaden för smslån. Året var 2006. Idag kan du låna mellan 1000–5000 kr hos Mobillån med en återbetalningstid på 30 dagar.

Om företaget Mobillån

Mobillån har erbjudit smslån till privatpersoner sedan mars 2006. I koncernen återfinns även företaget Nettofinans, som erbjuder mindre privatlån, samt SMS Kredit, som fungerar precis som Mobillån. Mobillån Sverige AB är registrerat i Finansinspektionens register för finansiella institut.

Så här lånar du pengar hos Mobillån

Du kan göra en låneansökan antingen direkt på nätet, via din smartphone eller via kundtjänst. Enklast är att ansöka om lån genom att fylla i ansökan i ett formulär på Mobillåns webbplats. Oavsett vilken metod du föredrar måste du i alla fall alltid skicka ett sms för att begära en ansökningskod.

När du har specificerat ditt lån och skickat in ansökan, gör Mobillån en kreditanalys utifrån de personuppgifter du har lämnat. Om du blir godkänd i analysen kan du räkna med att få pengarna till ditt angivna bankkonto inom 24 timmar. Har du bankkonto i Nordea överförs dock pengarna direkt.

Villkor och kostnader för dig som låntagare

Mobillån har fem villkor du som ny låntagare måste uppfylla för att kunna beviljas ett smslån. För det första ska du vara 18 år fyllda. Du ska vara svensk medborgare och dessutom vara folkbokförd i Sverige. Din årsinkomst ska vara 50 000 kr eller mer och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

För ett första lån på 1000 kr betalar du bara en sms-kostnad på 30 kr. I andra fall är kostnaden 305 kr, vilket är ganska högt, jämfört med många andra långivare. För lån på övriga belopp kan sägas att Mobillåns priser tangerar genomsnittet i branschen.

Topp 7 smslån av 26 enligt kungen

Hitta specifika smslån

Övrigt