Pengos

Pengos tillhör de långivare inom smslån som har ett högre maximalt lånebelopp än det normala. Hos Pengos lånar du upp till 10 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 90 dagar. Med ett unikt scoringsystem kan du få låna även om du har betalningsanmärkningar.

Om Pengos

Pengos är ett varumärke som tillhör finansbolaget Adacta Investment Group AB, med säte i Göteborg. Bolaget är registrerat hos Finansinspektionen sedan 2009.

Låna pengar med Pengos

Du kan låna mellan 500–10 000 kr hos Pengos. För nya kunder är det första lånet gratis (500 kr i 15 dagar). För lån över 3000 kr krävs att du har skött dina åtaganden för ett tidigare lån. För lån på 4000 kr eller mer krävs att du tidigare har lånat 3000 kr.

Du har tre metoder att välja mellan för att skicka in låneansökan. Du ansöker antingen via webbsidan, via sms eller via Pengos egen app för smartphones. Enklast är att ansöka på nätet. Efter att du har fyllt i några grundläggande personuppgifter ska du välja lånebelopp och återbetalningstid. Sedan identifierar du dig, godkänner villkoren och skickar in ansökan. Beskedet får du direkt på skärmen. Som hos alla andra aktörer inom smslån sker din utbetalning skyndsamt. Du behöver maximalt vänta en bankdag på dina pengar.

Priser och villkor

Pengos menar att man har ”marknadens attraktivaste avgifter”. Det är en sanning med modifikation, men klart är att Pengos erbjuder priser som ligger något under genomsnittet. Till exempel är den totala kostnaden för ett lån på 1000 kr i 30 dagar 245 kr.

Pengos använder sig av ett scoringsystem för att göra en analys av om du ska godkännas som låntagare eller inte. Det innebär att en betalningsanmärkning inte behöver vara ett absolut hinder. I övrigt ska du vara myndig, ha ett svenskt bankkonto, ha ett mobilnummer i eget namn och vara folkbokförd i Sverige för att få skicka in en ansökan.

Topp 7 smslån av 26 enligt kungen

Hitta specifika smslån

Övrigt