Risicum

Risicum är en av få långivare som tillåter dig som ny kund att låna upp till 10 000 kr direkt. En annan sak som gör att Risicum står ut från mängden är att du har möjlighet att ansöka om 14 dagars extra återbetalningstid om du skulle ha problem att betala faktura i tid.

Om företaget Risicum

Risicum drivs av företaget Risicum Capital AB, som i sin tur ägs av den finska koncernen Risicum Abp. I Sverige har Risicum bedrivit utlåning sedan 2008. Självklart är bolaget registrerat hos Finansinspektionen.

Smslån hos Risicum

Risicum erbjuder smslån på mellan 1000–10 000 kr, med lånetiderna 30, 60 eller 90 dagar. För lån upp till 5000 kr är lånetiden alltid 30 dagar. För lån upp till 7000 kr väljer du själv lånetid (60 eller 90 dagar). Lånetiden för lån upp till 10 000 kr är alltid 90 dagar.

Du börjar med att välja lånetid och lånebelopp. Sedan identifierar du dig. Som ny kund kan du välja mellan e-legitimation, personnummer och sms eller personkonto hos Nordea. Därefter får du ett preliminärt besked på skärmen. Om din låneansökan slutligt godkänns får du ett sms med uppgifter om din utbetalning. Du behöver aldrig vänta mer än 24 timmar på utbetalningen. Ofta går det snabbare än så.

Villkor och priser

Risicum erbjuder relativt konkurrenskraftiga priser på sina smslån. Som exempel kan nämnas att ett smslån på 1000 kr i 30 dagar kostar 250 kr. Det är en bit under genomsnittet i branschen. Notera dock att kostnaderna kan dra iväg om du väljer längre återbetalningstider.

Du kan bli beviljad ett lån hos Risicum om du är minst 20 år gammal, har varit folkbokförd i Sverige de senaste två åren och saknar betalningsanmärkningar. Du ska sedan självklart också bli godkänd i en kreditanalys.

Topp 7 smslån av 26 enligt kungen

Hitta specifika smslån

Övrigt