Smskredit

SMSkredit är en aktör inom smslån som har funnits med länge. Enligt egen utsago har man haft över 100 000 kunder sedan starten 2007. En fördel med SMSkredit är att betalningsanmärkningar inte behöver vara ett hinder.

Om SMSkredit

SMSkredit har erbjudit smslån till privatpersoner sedan 2007. Det är bolaget SMS Kredit Skandinavien som driver verksamheten. Bolaget registrerades hos Finansinspektionen i november 2007.

Låna med SMSkredit

Om du vill ta ett smslån hos SMSkredit har du tre alternativ för att göra en ansökan. Du kan till exempel ansöka genom att ringa kundtjänst. Enklast är nog ändå att ansöka på SMSkredits webbplats. Du börjar då med att beställa en ansökningskod. Det gör du genom att skicka ett sms. Nästa steg är att fylla i ansökningskoden i ett formulär på SMSkredits webbplats. Formuläret ska du även komplettera med ett antal personuppgifter. Därefter gör SMSkredits handläggare en kreditprövning för att se om du ska godkännas som låntagare eller ej.

Om du har ett bankkonto i Nordea får du dina pengar inom 15 minuter. För andra banker tar det längre tid, men du behöver aldrig vänta mer än en bankdag.

Du kan låna mellan 1000–5000 kr hos SMSkredit. Lånetiden är 30 dagar för alla lånebelopp.

Priser och villkor

SMSkredit tillhör inte de dyraste långivarna, men det finns många alternativ som är betydligt billigare. För exempelvis ett lån på 3000 kr betalar du 600 kr i räntor och avgifter. Uppläggningsavgiften, som för närvarande är 80 kr, får du inte dra av i deklarationen.

SMSkredit ställer upp fyra villkor som du måste uppfylla för att du ska kunna godkännas som långivare. Först det första ska vara myndig, ha en folkbokföringsadress i Sverige och ha ett svenskt personnummer. För det andra ska du bli godkänd i en kreditanalys. Något krav på att du ska sakna betalningsanmärkningar finns inte.

Topp 7 smslån av 26 enligt kungen

Hitta specifika smslån

Övrigt