ViaConto

ViaConto marknadsför sin tjänst med rubriken ”Flexibla lån” och det är något man enkelt kan skriva under på. Hos ViaConto kan du låna mellan 1000–6000 kr (utan fasta intervaller) med en lånetid på mellan 1–30 dagar. För närvarande är det första lånet för nya kunder upp till 4000 kr helt gratis.

Om tjänsten ViaConto

ViaConto drivs av det svenska bolaget ViaConto Sweden AB (registrerat hos Finansinspektionen sedan 2011). Det svenska bolaget är ett dotterbolag till VIA SMS Group som finns representerat i många länder i Europa.

Smslån hos ViaConto

När du vill ta ett smslån hos ViaConto börjar du med att välja lånebelopp och återbetalningstid. Som ny låntagare är du begränsad till att låna upp till 4000 kr. I gengäld är det första lånet gratis. Därefter ska du skapa en användarprofil. I korthet handlar det om att du ska fylla i de uppgifter som krävs för att ViaConto ska kunna göra en kreditupplysning samt kunna betala ut dina pengar till dig. När du har slutfört registreringen får du besked direkt på skärmen om du är godkänd som låntagare eller inte.

Om du får bekräftelsen före kl. 13:30, kan du räkna med att få utbetalningen samma dag, förutsatt att det är en helgfri vardag. Kommer bekräftelsen efter den tidpunkten får du normalt sett vänta till nästa dag. Har du bankkonto i Nordea sker överföringarna alltid i realtid under kontorstid.

Villkor och priser

ViaConto tillhör de absolut billigaste aktörerna inom smslån. För exempelvis ett lån på 1000 kr över 30 dagar betalar du 150 kr i ränta. Även för övriga lånebelopp är priserna bland de lägsta i branschen.

De villkor du måste uppfylla för att bli beviljad ett lån hos ViaConto är som följer. Du ska först och främst vara minst 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige. Du ska därutöver ha en egen mobiltelefon samt ha ett eget privat bankkonto. Sedan ska du bli godkänd i ViaContos kreditanalys. Om du inte har e-legitimation eller personkonto i Nordea kan du behöva skicka in en kopia på ditt körkort eller motsvarande.

Topp 7 smslån av 26 enligt kungen

Hitta specifika smslån

Övrigt