Weblån

Weblån erbjuder en mycket avskalad tjänst. Man erbjuder nämligen bara smslån på exakt 2000 kr i 30 dagar. Det är enkelt att ansöka om ett smslån hos Weblån, men kostnaderna för lånet är relativt höga.

Om tjänsten Weblån

Weblån är en tjänst från bolaget CreditLink AB, som är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen sedan 2007.

Så här lånar du hos Weblån

Du ansöker om lånet direkt på Weblåns webbplats. Först måste du dock skicka ett sms för att få en ansökningskod. Därefter fyller du i några personuppgifter samt bankkontouppgifter. Därefter kan du skicka in din ansökan.

Om du blir godkänd i Weblåns kreditprövning sker utbetalningen direkt. Har du konto i Nordea kan du se pengarna på ditt konto inom en timme, förutsatt att du skickar in ansökan under kontorstid (10–16). För övriga banker tar överföringen en bankdag.

Villkor och priser

I grunden är Weblåns villkor mycket enkla. Du ska vara myndig och ha en folkbokföringsadress på en fast adress i Sverige. Sedan måste du även ha ett mobilabonnemang i eget namn och ett svenskt bankkonto. I övrigt är det kreditprövningen som avgör om du kan beviljas ett lån eller ej. Om din ekonomi är i god ordning i övrigt kan du bli beviljad lån även om du har betalningsanmärkningar.

Weblån tillhör de dyraste tjänsterna inom smslån på nätet. Den totala kostnaden för lånet på 2000 kr blir 440 kr. Av denna summa består 390 kr av olika avgifter, medan 50 kr är ränta. Du får således bara ett minimalt ränteavdrag. Dessutom betalar du 20 kr för det ansöknings-sms du behöver för att fylla i din ansökan på nätet.

Topp 7 smslån av 26 enligt kungen

Hitta specifika smslån

Övrigt